2016. július 12., kedd

Érettségi, mint indítókar

Sikerült az érettségi!

Úgy döntöttem, hogy itt az ideje blogot indítanom. Ezzel az életetmegváltó eseménnyel megkezdődik megszámlálhatatlan kalandjaim sorozata, melyekben úszni fogok életem minden percében.
Megszabadultam az iskolától, többé kevésbé boldogsággal, inkább kevésbé, de az érettségi miatt sajnos többé is.  Egyelőre nem készülök egyetemre, inkább elrepülök Olaszba!

 Ami az érettségit illeti, csalódott vagyok! Igazából nem is magam miatt, hanem azok miatt, akik körülvettek négy év alatt. Minket, hogy is mondjam, csúnyán átejtettek és nem is akárki, hanem az a kedves román tanárnő, akinek azt hittük, hogy oly sokat köszönhetünk. Lehet a rendszerrel van a baj és a román tanárnőt hibáztatjuk tévedésből, ez esetben őszintén sajnálom, de meglehet, hogy ő adott le rosszul egy leckét(amit lehet le sem kellett volna adnia?) majd az egész osztályom azt írta az érettségin a 3. tételéhez.  Tudni illik románul nem tudunk túl jól, ezért azt a tételt szamítottuk a megmentőnek, amit csak meg kell tanulni, ami a 30/25pontjával átemel az ötösön. Na már most, ugyebár a rosszul leadott leckének hála, vagy a zakkant román rendszernek, senkinek sem fogadtak el a választott regényünket, csak az első két ( nem túl barátságos) tételben reménykedhettünk. 16an átcsúsztunk ötössel, a többiek(17en) buktak. Borzalmas volt, hogy utolsó percig azt hittük sikerült mindenkinek, átmentünk, mert hogy a tanárnőnk is azt állította, hogy elfogadják a Maitreyit, majd mikor anyuval megérkezünk a sulihoz, azzal fogadtak: nem volt jó a Maitreyi. Pár percnyi néma csend és sokk. Végül csak összejött, és őrjöngtünk örömünkben, mások sírtak. Tudom, hogy jobbat írtam, mint egy ötös, és mások meg jobbat írtak, mint egy hármas, vagy négyes.
Egy kis statisztika (a http://bacalaureat.edu.ro/ címen közzétett adatok szerint) : az iskolámban 102en vizsgáztak, ebből 28 diáknak nem sikerült az érettségije (17 ebből az én osztályomba járt, 16ot románból húztak meg, egynek nem jött ki a hatos átlaga). Iskola szinten, ez 75%-os átmeneteli arányt jelent, ami közel kilenc százalékkal jobb az országos eredménynél.

Volt tantárgy amiben a tanárok próbálták segíteni és kicsit emelték a jegyet, volt amiben lehúzták, de ez már csak így van, meg sem lepődöm.

A lényeg hogy a pillanatnyi boldogságomat semmi sem tudja elrontani, jöhet a sikeres érettségi és közeledő szabadságom megünneplése!

4 megjegyzés:

  1. Kivanok neked sok sikert es csodas kalandokat! Orulok , hogy beinditottad a blogodat, nagyon szuper ! Igy legalabb nyomon tudlak kovetni ha nem ernenk el egymast sokaig... 💋 Puszil Ena ❤️ U.I : varom a kovetkezot !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De drága vagy ❤ remélem lesz sok minden amit beleírhatok, végül is egy év az sok idő! Köszönöm a bátorítást, egy tündér vagy ❤ köszönöm szépen

      Törlés
  2. Ne hibaztasd a tanarnot :(. Nem az o hibaja...inkabb az emberi felfogas es intolerancia. Ez az egesz nem tudom mire ment ki. Nem vagyok paranoias de mintha ez egy hatterdontes lett volna, hogy nehezitse a tanarok dolgat, hogy megakadolyozza az orszag elhagyasat, hogy minden legyen komplikalt! Megegyszer gratulalok, hogy sikerult es tudd hogy mindnyajunk 5ose a szememben 8as minimum :). 600 szo az megis csak 4 oldal min. arrol amit el se olvastal :)).
    Kivanom, hogy sokra vidd es megvalosisd magad es a romaniai almot amit romanian kivul lehet csak elerni :)) :*. No roxa aj

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A rendszert hibáztatom végtelenül dühösen... A romántanárnőnk csak bábu az ők hülye játékaiban... Nevörmánjnd. Ügyesek voltunk, jók voltunk és ez számít! Köszönöm szépen a jó kivansagokat :* és a szerencsét :)) ❤

      Törlés